فعالیت های پژوهشی دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه صنعتی شیراز در راستای رفع نیازهای جامعه(۴)

پایان نامه دانشجویی با عنوان «ناحیه­ بندی و آشکارسازی ضایعات MS در تصاویرMRI» توسط خانم معصومه ناصریان دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی شیراز با راهنمایی دکتر حبیب­اله دانیالی انجام شد.

این پایان­نامه با همکاری سازمان علوم­ شناختی انجام شده و در مرحله نخست نیز مورد تأیید سازمان مذکور قرار گرفته است. با تشخیص زودهنگام بیماری MS می­توان روند بیماری را کند نموده و نیز با بررسی تغییرات ضایعات MS در طول دوره درمان می­توان به بهبود بیماری کمک کرد.

ناحیه­ بندی ضایعات توسط پزشک متخصص کار دشواری است که با استفاده از سیستم­های کامپیوتری می­توان ناحیه­بندی را تسهیل نموده و تسریع کرد.

MRI یکی از مؤثرترین راه­ها در تشخیص بیماری MS بوده و از آنجا که پیدا کردن ضایعات و ادغام ویژگی­ها از برش­های مختلف برای پزشکان کار دشواری است، با پردازش تصاویر پزشکی می­توان کمک قابل توجهی به تسریع و تسهیل ناحیه­بندی و تشخیص MS نمود.

در این پایان­نامه دو سیستم کامپیوتری برای تشخیص طبی و ناحیه­بندی ضایعات MS پیشنهاد شده که هر یک دارای مزایا و معایبی می­باشند.

سیستم پیشنهادی اول یک سیستم نیمه­خودکار با ایده شناسایی ضایعات و ناهنجاری­های مبتنی بر طبقه­ بندی بهبودیافته DBSCAN می­باشد که ضریب تشابه دایس ۸۶/۰ بدست آمده است.

سیستم پیشنهادی دوم یک سیستم خودکار است که ایده اصلی آن در نظر گرفتن محل ضایعات است و ضریب تشابه دایس از ۷۸/۰ تا ۹۲/۰ با درصد نویز های متفاوت حاصل شده است.

دفاع از این پایان­نامه در روز سه­ شنبه ۲۳ شهریورماه ۹۵ در دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی شیراز انجام شد.