اسامی پژوهشگران پراستناد دودرصد برتر دنیا در عملکرد استنادی یکساله دانشگاه منتشر شد

پژوهشگران ایرانی پراستناد دو درصدبرتر دنیا دوره یکساله استنادات سال۲۰۲۲

موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسالم(ISC)،بعنوان «قلب و مغز علم و فناوری کشور»وظیفه سنجش و پایش عملکرد علمی ایران و دیگرکشورهای اسلامی را بر پایه تحلیل های علم سنجی به عهده دارد،هر ساله آخرین یافته های علم سنجی برگرفته از منابع و مراجع معتبر مختلف را تحلیل و گزارش میکند،تا از این رهگذر ضمن آگاهی بخشی درباره عملکرد علمی کشور و آخرین تحوالت آن،اطلاعات مفیدی را در اختیار مدیران و متولیان علم و فناوری کشور برای برنامه ریزی و سیاستگذاری در راستای تشویق و تقویت نقاط قوت و چارهاندیشی برای رفع کاستیها و چالشها فراهم نماید. یکی از این گزارشها،بر پایه آخرین یافته های پروژه مشترک الزویرو گروهی از پژوهشگران دانشگاه استنفوردکه به «فهرست دانشگاه استنفورد» معروف شده است انجام می شود. این گروه در چند سال اخیر،باتحلیل دادههای پایگاه اسکوپس بر اساس روش شناسی ویژهای،اقدام به شناسایی و ارائه فهرستی ازپژوهشگران پراستناد برتر جهان در یک پایگاه اطلاعاتی کرده اند.

در جدول زیر،سهم هر دانشگاه ازپژوهشگران پراستناد ایرانی در فهرست دو درصد برتر جهان بر اساس عملکرد استنادی یکساله در سال۲۰۲۲ارائه شده است. همانطور که ملاحظه میشود سهم دانشگاه صنعتی شیراز با ۱۱ پژوهشگر حائز اهمیت است که آمار زیر بر اساس وابستگی اصلی سازمان اصلی بوده است،به این ترتیب که پژوهشگران مربوط به مراکز،موسسات،پژوهشکدهها و یا بیمارستانهایی که واحد مستقلی به شمار میآیند بلکه زیرمجموعه یک دانشگاه مادر هستند،زیر نام دانشگاه مربوطه شمارش شده است.