این آزمایشگاه با هدف ارتقا سطح کیفی تحقیقات در زمینه مهندسی سازه و ارتباط هر چه بیشتر دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست با صنعت و ارگان های مرتبط با صنعت ساختمان در محل دانشگاه صنعتی شیراز راه اندازی شده است.در این آزمایشگاه انجام انواع آزمایش های بارگذاری بر روی قطعات و اجزای سازه ای جهت بررسی رفتار و باربری انواع سازه های ساختمانی و غیر ساختمانی بر اساس استانداردهای موجود شامل: آزمایش مصالح، اجزای ساختمان های مصالح بنایی، فولادی و بتنی و سیستم های سازه ای تا ابعاد ۲ در ۳ متر قابل انجام است.
در آزمایشگاه تکنولوژی بتن با رویکرد دستیابی به مصالح ساختمانی با سطح کیفی و عملکردی بالاتر به بررسی خصوصیات سازه ای و مکانیکی انواع بتن ها، ملات ها و مصالح بنایی پرداخته می شود. در این راستا علاوه بر بررسی مشخصات سیمان و سنگدانه به ارزیابی مقاومت فشاری، مقاومت خمشی، مدول ارتجاعی و ... بتن، ملات و انواع آجر پرداخته می شود.
این آزمایشگاه مجهز به تجهیزات روزآمد مختلف لرزه شناسی بوده که دانشجویان با استفاده از آن به مطالعات و انجام تحقیقات میدانی پایان نامه می پردازند.
تجهیزات لرزه شناسی این آزمایشگاه قادر به انجام آزمایش های میدانی زیر است:
آزمایشگاه مکانیک خاک دانشگاه صنعتی شیراز عمدتا جهت تعیین پارامترهای اساسی خاک با استفاده از آزمون های معمولی مکانیک خاک مورد استفاده دانشجویان و پژوهشگران ژئوتکنیک قرار می گیرد.
برخی از تجهیزات و آزمایش های قابل انجام در این مرکز عبارتند از: آزمایش الک و هیدرومتری، آزمایش تراکم، آزمایش تعیین درصد رطوبت، آزمایش تعیین حدود اتربرگ، آزمایش تحکیم، آزمایش مقاومت فشاری محصور شده (تک محوری) و آزمایش برش مستقیم.
آزمایشگاه مکانیک خاک پیشرفته دانشگاه صنعتی شیراز، با در اختیار داشتن دستگاه سه محوری سروو - کنترل تمام اتوماتیک، قادر به بررسی رفتار دقیق نمونه های خاک با قطر ۷۰ میلیمتر تحت مسیرهای تنش مختلف می باشد. علاوه بر این، آزمایش های مربوط به نفوذپذیری مصالح توسط دستگاه نفوذپذیری سه محوری با دیواره انعطاف پذیر در این مرکز صورت می گیرد.
آزمایشگاه مکانیک خاک پیشرفته همچنین مجهز به دستگاه تمام اتوماتیک برش ساده می باشد که می تواند نمونه هایی با قطر ۵۰ تا ۱۰۰ میلیمتر را تحت مسیرهای تنش مونوتونیک یا سیکلی قرار دهد.
آزمایشگاه هیدرولیک دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست دارای یک فلوم تحقیقاتی و یک پایلوت آب زیرزمینی می باشد. فلوم تحقیقاتی دارای طول ۸ متر، ارتفاع ۰/۵ متر و عرض ۰/۴ متر است که شیب آن تا ۱۶ درصد قابل تغییر می باشد. ظرفیت دبی این فلوم تا ۳۰ لیتر در ثانیه می رسد و دارای سیستم برگردان آب است.
پایلوت آب زیرزمینی آزمایشگاه هیدرولیک دارای طول ۲ متر، عرض ۲ متر و ارتفاع ۷۵ سانتی متر است که قادر به مدلسازی جریان آب در آبخوان های غیرمحصور می باشد. لازم به ذکر است که پایلوت آب زیرزمینی قابلیت ایجاد بارش را نیز دارد.