|
|
|
|
آزمایشگاه مدارهای منطقی : آزمایشگاه مدارهای منطقی یکی از دروس رشته مهندسی کامپیوتر است. مدار منطقی تقریبا در تمامی سیستم های دیجیتال امروزی خصوصا سیستم های کامپیوتر و سخت افزاری یافت می شود. در سیگنال دیجیتال، یک دروازه منطقی یا گیت منطقی (Logical gate) روی یک یا دو ورودی منطقی عملیات منطقی انجام میدهد و سرانجام یک خروجی منطقی را تولید میکند. این منطق معمولا طبق منطق بولی است که به طور مشترک در تمام مدارهای دیجیتالی یافت میشود. در ریاضیات و به خصوص در منطق ریاضی، جبر بولی زیر مجموعهای از جبر است که در آن مقدار متغیرها، درست یا غلط است که در علوم کامپیوتر و دیجیتال همان قطع/وصل و یا ۱/۰ است. گیت های منطقی از مبنای دودویی یا همان اعداد باینری پیروی می کنند. در نتیجه آنها را بیشتر در مدارات دیجیتال می بینیم و یا حتی بخشی از یک مدار آنالوگ که به صورت دیجیتال کار می کند. یک مادربرد از مدارات منطقی تشکیل شده است. در درس آزمایشگاه مدارهای منطقی دانشجویان با شیوه طراحی و پیاده سازی این مدارات به صورت عملی و به کمک نرم افزارهای شبیه ساز آشنا می شوند.
در این آزمایشگاه دانشجویان به صورت عملی مفاهیم پایگاه داده های رابطه ای را می آموزند. هدف اصلی در این آزمایشگاه ایجاد توانایی در دانشجویان جهت توسعه مدل های داده ای و پیاده سازی آن با استفاده از سیستم های مدیریت پایگاه داده موجود می باشد. دانشجویان در این آزمایشگاه مهارت های لازم برای دریافت نقش طراح پایگاه داده (DB Designer) را فرا می گیرند. مطالب ارائه شده در این درس در قالب دستورالعمل هایی که مشخص کننده دستور کار جهت انجام آزمایشات در هر جلسه ازکلاس بوده فراهم شده است. علاوه بر آزمایشات درهر جلسه، دانشجوبان با انجام پروژه های در نظر گرفته شده مهارت های خود در طراحی پایگاه داده و توانایی برقراری رابطه با پایگاه داده از طریق برنامه کاربری را ارزیابی می کنند.در این آزمایشگاه دانشجویان می توانند با سیستم های جدید مدیریت داده ها مانند پایگاه داده های NoSQL و پایگاه داده های شی گرا آشنا شوند. همچنین چالش های مربوط به مدیریت محتوا که بر کیفیت برنامه کاربردی نیز تاثیر می گذارد از جمله مباحثی خواهد بود که در این درس بررسی می شود.
در این آزمایشگاه دانشجویان به صورت عملی مفاهیم پایگاه داده های رابطه ای را می آموزند. هدف اصلی در این آزمایشگاه ایجاد توانایی در دانشجویان جهت توسعه مدل های داده ای و پیاده سازی آن با استفاده از سیستم های مدیریت پایگاه داده موجود می باشد. در این آزمایشگاه مهارت های لازم برای دریافت نقش طراح پایگاه داده (DB Designer) را فرا می گیرند. مطالب ارائه شده در این درس در قالب دستورالعمل هایی که مشخص کننده دستور کار جهت انجام آزمایشات در هر جلسه ازکلاس بوده فراهم شده است. علاوه بر آزمایشات درهر جلسه، دانشجوبان با انجام پروژه های در نظر گرفته شده مهارت های خود در طراحی پایگاه داده و توانایی برقراری رابطه با پایگاه داده از طریق برنامه کاربری را ارزیابی می کنند.
آزمایشگاه شبکه: آزمایشگاه شبکه دانشگاه صنعتی شیراز، آزمایشگاهی بر مبنای زیر ساخت های سخت افزاری سیسکو می باشد که در آن روتر ها و سوئیچ های سیسکو، تجهیزات voip سیسکو و ویدئو کنفرانس جهت آموزش تجهیز شده است. سرور HP، انواع کارت های گسترش سیسکو، کارت های وایرلس و تجهیزات اکسس پوینت از دیگر تجهیزات موجود در آزمایشگاه می باشد.
در این آزمایشگاه به دانشجویان دوره کارشناسی سرفصل های دوره CCNA ، مباحثی از راه اندازی شبکه های بی سیم، شنود پروتکل های شبکه و مبانی اولی راه اندازی voip ارائه می شود.
در آزمایشگاه نرم افزار مباحث طراحی شئ گرا مانند انواع دیاگرام های طراحی و آنالیز نرم افزار به صورت عملی تدریس می شود و دانشجویان گام به گام طراحی و معماری یک نرم افزار را از فاز نیازمندی ها تا قبل از فاز پیاده سازی انجام می دهند.همچنین در این آزمایشگاه روند های مختلف توسعه نرم افزار نیز به دانشجویان آموزش داده می شود.