هدف از برگزاری آزمایشگاه سیالات، آشنایی ملموس دانشجویان با علم مکانیک سیالات و همچنین مباحث کاریردی در این حوزه می باشد. از جمله مهمترین آزمایشاتی که در آزمایشگاه سیالات انجام می شود می توان به بحث ورتکس، افت فشار درون لوله ها، جریان خروجی از اوریفیس ها، تعادل و پایداری اجسام شناور و همچنین جت برخوردی با یک صفحه اشاره کرد. در آزمایشگاه سیالات، دانشجویان همچنین با انجام آزمایش، با مباحث کاربردی ماشین های آبی نیز آشنا می شوند. ماشین های آبی که شامل توربین ها و پمپ ها می شوند کاربرد وسیعی در صنایع مختلف دارند.
آزمایشگاه مکاترونیک پیشرفته ترین روش های تحقیقاتی و آزمایشی را برای یادگیری و لذت بردن از رشته مکاترونیک ارائه می دهد. جامعه مدرن به طور گسترده ای به سیستم های مکاترونیک وابسته است. از وسایل هوشمند گرفته تا سیستمهای ایمنی در خودروها مانند کیسه هوا، ترمز ضد قفل و غیره همگی از سیستمهای مکاترونیکی محسوب می شوند. اصطلاح مکاترونیک برای اولین بار توسط شرکت یاساکاوا الکتریک بیش از 40 سال پیش استفاده شد. واژه "مکاترونیک" شامل دو بخش "مکا" از مهندسی مکانیک و "tronics" از مهندسی برق یا الکترونیک می باشد. امروزه علم مکاترونیک مفاهیم گسترده تری را در خود جای داده است و به طور کلی به عنوان مطالعه مربوط به طراحی، انتخاب، تجزیه و تحلیل و کنترل ماشینهای هوشمندی که عناصر مکانیکی را با اجزای الکترونیکی، از جمله کامپیوترها و یا میکروکنترلرها ترکیب میکنند، تعریف میشود.
یکی از آزمایشگاههای آموزشی که برای دانشجویان کارشناسی رشته مهندسی مکانیک برگزار میشود، آزمایشگاه مقاومت مصالح است. این درس یک واحدی برای آشنایی دانشجویان به صورت عملی با مفاهیم گفتهشده در درس مقاومت مصالح ارائه خواهد شد. با شرکت در دوره آزمایشگاه مقاومت مصالح دید بهتری نسبت به آزمایشها و تجهیزات مرتبط با این درس دست پیدا شده و اطلاعات کاملی برای انجام دادن پروژههای آزمایشگاهی به دست می آید.