مدیریت امور دانشجویی در راستای ایجاد هماهنگی بین بخش های ارائه دهنده خدمات دانشجویی و تسهیل در خدمت رسانی به دانشجویان عزیز با استناد به آیین نامه ها و حدود و قوانین پایه گذاری شده است.
مدیریت امور فرهنگی و اجتماعی دانشگاه با هدف ساماندهی و بسترسازی زمینه های فعالیت های جمعی دانشجویان و سیاست گذاری فعالیتهای فرهنگی در جهت نیل به اهداف دانشگاه تمدن ساز به عنوان یکی از مدیریت های حوزه معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه عهده دار وظایف زیر می باشد. برنامه ریزی، هدایت و نظارت بر فعالیتهای فرهنگی دانشگاه فراهم آوردن تسهیلات لازم برای گسترش و تعمیم فعالیتهای فرهنگی دانشگاهیان ترغیب دانشجویان به شرکت در برنامه های فرهنگی حمایت و پشتیبانی از فعالیت های فرهنگی تشکل های دانشجویی تشکیل کانونهای فرهنگی و هنری برنامه ریزی در جهت رشد و تعمیق باورهای دینی و مذهبی دانشجویان برنامه ریزی درجهت آشنایی دانشگاهیان با مظاهر تمدن و فرهنگ دینی و ملی برگزاری برنامه های مختلف برای پر کردن اوقات فراغت از طریق ترویج فرهنگی غنی شیعی.
مرکز بهداشت و درمان دانشگاه صنعتی شیراز با هدف ارائه خدمات بهداشتی درمانی به دانشجویان ,اساتید و کارکنان دانشگاه در سال 1400 تحت نظر معاونت دانشجویی دانشگاه فعالیت خود را آغاز و به منظور دستیابی به دانشگاه سالم اقدام به بستر سازی در زمینه های بهداشتی و درمانی دانشجویان ،کارکنان و اساتید نموده است.
موضوع اصلی وظایف و خدمات این حوزه، توسعه ورزش در سطح دانشگاه است. افزایش سطح سلامت و شادابی مخاطبین این حوزه در سطح دانشگاه اعم از دانشجویان،کارکنان، اساتید و خانواده های آنان با ارائه فعالیت های ورزشی از مهمترین رسالت های این اداره کل به شمار می رود. این رویکرد با ابزار ورزش همگانی، ورزش قهرمانی، توجه به زیر ساخت ها، فعالیت های عمرانی (ساخت و نگهداری)، آموزش نیروی انسانی و .. میسر می شود.
امروزه سلامت روان، چیزی بیش از نبود بیماری ها و اختلالات روانشناختی است. سلامت روان مفهومی چندوجهی است که تمام ابعاد فردی، اجتماعی، فرهنگی و زیستی فرد را دربرمی گیرد. عملکرد هر یک از ما به میزان برخورداری از این مفهوم، در کنترل استرس، برقراری رابطه با دیگران و ارزیابی ها و انتخاب هایمان متفاوت خواهد بود. هدف از مشاوره تامین بهداشت روانی و فراهم سازی مقدمات رشد و تکامل شناختی، عاطفی و رفتاری مراجعین می باشد. در جامعه، افراد با توجه به گروههای سنی متفاوت دچار مشکلات و نابسامانیهایی می شوند که این مشکلات و نابسامانیها مستقیماً روی روان افراد آن جامعه اثرات منفی می گذارد.