با کمال مسرت، ارتقای مرتبه علمی جناب آقای دکتر عرفان کدیور را از مرتبه دانشیاری به استادی که نشان از پشتکار و تلاش ایشان می باشد را تبریک عرض نموده، شادکامی، سلامت و توفیق روز افزون ایشان را در تمام عرصه های زندگی و موفقیت های علمی در کسب درجات علمی بالاتر را از خداوند متعال برای ایشان خواستاریم.
روز یکشنبه ۱ آذرماه ۱۴۰۳ مراسم گرامیداشت هفته پژوهش با حضور ریاست محترم، معاونین و اعضاء محترم هیأت علمی دانشگاه در سالن آمفی تئاتر برگزار شد. در این مراسم جناب آقای دکتر عرفان کدیور به عنوان پژوهشگر ویژه دانشگاه انتخاب شدند. ضمن تبریک به ایشان، از پروردگار منان سلامتی، توفیق روزافزون ایشان را در تمام مراحل زندگی خواستاریم.
روز یکشنبه ۱ آذرماه ۱۴۰۳ مراسم گرامیداشت هفته پژوهش با حضور ریاست محترم، معاونین و اعضاء محترم هیأت علمی دانشگاه در سالن آمفی تئاتر برگزار شد. در این مراسم جناب آقای دکتر سیدمهدی حسینی به عنوان پژوهشگر برتر دانشکده فیزیک انتخاب شدند. ضمن تبریک به ایشان، از پروردگار منان سلامتی، توفیق روزافزون ایشان را در تمام مراحل زندگی خواستاریم.
انتصاب دکتر سید مهدی حسینی به سمت سرپرست مدیریت فناوری و کارآفرینی جناب آقای دکتر شفیعی، رئیس محترم دانشگاه صنعتی شیراز ،طی حکمی جناب آقای دکتر سید مهدی حسینی عضو هیئت علمی دانشکده فیزیک را به سمت سرپرست مدیریت فناوری و کارآفرینی دانشگاه منصوب کرد. در قسمتی از این حکم آمده است ؛ با عنایت به توانمندیها و تخصص جنابعالی، به موجب این حکم و به استناد آیین نامه مدیریت دانشگاهها و موسسات آموزش عالی، به سمت سرپرست مدیریت فناوری و کارآفرینی دانشگاه منصوب میگردید. همچنین طی حکمی جداگانه ای از خدمات دکتر هنرآسا تقدیر بعمل آمده است.
آزمایشگاه نانوفناوری بخش فیزیک دانشگاه صنعتی شیراز از سال ۱۳۸۵ فعالیت خود را در زمینه نانو آغاز نمود. در آغاز راه با امکاناتی محدود و در فضایی کوچک قدم در عرصه پهناور نانو گذاشت و به تدریج با پیگیری مسوولین دانشگاه در حال تبدیل به آزمایشگاهی مجهز جهت تحقیق دانشجویان و محققان نانو می باشد.تعداد زیادی دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیک در این آزمایشگاه پایان نامه های خود را به صورت تجربی تکمیل نموده و با درجه عالی از پایان نامه های خود دفاع کرده اند.در این آزمایشگاه نانوذرات دی اکسید تیتانیوم و نانو ذرات نقره با روشهای فیزیکی و شیمیایی سنتز شده است و همچنین فیلتر اپتیکی با پوشش نانوذرات نقره تولید شده است.از دستگاه های مهم این آزمایشگاه میکروسکوب AFM و STM می باشد، که به وسیله این میکروسکوپ ها می توان از سطح نانو ذرات عکسبرداری کرد.
در آزمایشگاه فیزِیک ۲ دانشجویان رشته مهندسی دانشگاه صنعتی شیراز آزمایشات مربوط به الکتریسیته و مغناطیس را انجام می دهند.
لیزر در سالهای اخیر جایگاه ویژه ای در جهان پیدا کرده است بگونه ای که بسیاری از زمینه های اصلی رشد و فناوری و توسعه صنعتی به آن مرتبط شده است . لیزر در پژوهش و تولید علم و فناوری یکی از ابزارهای اصلی بوده و انجام بسیاری از پژوهش های حساس و استراتژیک که امروزه در مراکز علمی و پژوهشی جهان صورت می گیرد
نام دستگاه و زمینه کاربردی | نام دستگاه و زمینه کاربردی |
آزمایش تعیین ضریب شکست با استفاده از عمق ظاهری و حقیقی/تعیین ضریب شکست |
تداخل سنج مایکلسون/تعیین طول موج و ضریب شکست |
دوشکاف یانگ و دو منشور فرنل/تعیین طول موج |
طیف سنجی با توری/تفکیک خطوط طیفی |
طیف سنجی با منشور/وابستگی ضریب شکست به طول موج |
سطوح شکست کروی/تعیین ضریب شکست |
پراش/تعیین طول موج – تعیین قطر روزنه | گوه هوا حلقه نیوتن/تعیین شعاع انحنای سطوح کروی |
در آزمایشگاه فیزیک ۱ دانشجویان رشته های مهندسی دانشگاه صنعتی شیراز آزمایشات مربوط به فیزیک مکانیک و حرارت را انجام می دهند.