امضای ۱۰ تفاهمنامه همکاری دانشگاه صنعتی شیراز با دانشگاههای عراق
رویداد هفته علم و فناوری ایران و عراق در تاریخ ۲۸ الی ۳۰ دیماه ۱۴۰۳ (۱۸ تا ۲۱ ژانویه ۲۰۲۵)، با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی ایران، معاونین وزارت علوم ایران، وزیر آموزش عالی عراق، مسئولان وزارت آموزش عالی این کشور، و جمعی از رؤسای دانشگاههای منتخب دو کشور در عراق برگزار شد.
در این رویداد، ریاست دانشگاه صنعتی شیراز با ۱۰ دانشگاه معتبر عراق، از جمله دانشگاه بغداد، دانشگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات و هوش مصنوعی، دانشگاه صنعتی بصره، دانشگاه صنعتی حله (واقع در استان بابل)، و سایر دانشگاهها تفاهمنامه همکاری امضا کرد.
رئیس دانشگاه صنعتی شیراز، دکتر محمدجواد دهقانی، جهت شرکت در این رویداد مهم که به میزبانی وزارت آموزش عالی و پژوهشهای علمی عراق در کربلای معلی برگزار شد، عازم عراق شد. این رویداد فرصتی بینظیر برای تقویت پیوندهای علمی و پژوهشی میان دو کشور فراهم کرده است.
برگزاری هفته علم و فناوری ایران و عراق
وزارت آموزش عالی عراق در این اجلاس میزبان بیش از ۶۰ دانشگاه برجسته از ایران و عراق بود. همچنین رؤسای پارکهای علم و فناوری و نمایندگان مراکز تحقیقاتی جمهوری اسلامی ایران در این رویداد حضور داشتند. این امر نشاندهنده عزم جدی دو کشور برای توسعه همکاریهای علمی و پژوهشی و تقویت زیرساختهای فناوری است.
هفته علم و فناوری ایران و عراق بستری برای تبادل دانش، ارائه دستاوردهای نوین علمی و فناوری، و ایجاد همکاریهای جدید در حوزههای مختلف تخصصی به شمار میآید. این رویداد میتواند الگویی برای همکاریهای منطقهای در حوزه علم و فناوری باشد و فرصت بیبدیلی برای ارتقای روابط دانشگاهی، توسعه فناوریهای مشترک، و گسترش زیرساختهای دانشگاهی فراهم کند.
دستاوردهای دانشگاه صنعتی شیراز در این رویداد
دکتر محمدجواد دهقانی، رئیس دانشگاه صنعتی شیراز، در این رویداد ضمن معرفی این دانشگاه بهعنوان یکی از دانشگاههای پیشرو کشور که در رتبهبندی جهانی تایمز ۲۰۲۴ با کسب رتبه ۸۵ در میان ۶۲۷ دانشگاه جوان جهان (با قدمت کمتر از ۵۰ سال)، رتبه اول ایران را به خود اختصاص داده، به ارائه ظرفیتها و توانمندیهای این دانشگاه پرداخت.
در گفتگوها و تبادل نظرهای انجامشده، دانشگاه صنعتی شیراز موفق به امضای ۱۰ سند و تفاهمنامه همکاری علمی، فناوری و نوآوری با دانشگاههای دولتی و خصوصی عراق شد. این تفاهمنامهها شامل موضوعاتی همچون تبادل دانشجو و استاد، راهاندازی دورههای مشترک، و همکاریهای علمی و پژوهشی است.
از جمله دانشگاههای طرف تفاهمنامه میتوان به دانشگاه بغداد، بهعنوان بزرگترین و معتبرترین دانشگاه عراق و دهمین دانشگاه برتر جهان عرب با بیش از ۷۰ هزار دانشجو، دانشگاه ملی علوم و تکنولوژی، دانشگاه صنعتی شمال، دانشگاه اطلاعات و فناوری مخابرات، دانشگاه صنعتی بصره، دانشگاه النهرین، دانشگاه نینوا، دانشگاه فلوجه، و دانشگاه حله اشاره کرد.
تأکید بر اجراییشدن تفاهمنامهها
در این اجلاس، دکتر سعید حبیبا، معاون وزیر و رئیس سازمان امور دانشجویان، تأکید کرد که دانشگاهها باید برای اجراییشدن تفاهمنامهها اقدام جدی کنند. در غیر این صورت، دانشگاههای ایران ممکن است از لیست دانشگاههای مورد اعتبار عراق خارج شوند.
نظر شما :